Mąka jaglana Zobacz większe
Udostępnij produkt

  • Wyślij do znajomego

    Wyślij do znajomego

    Mąka jaglana bezglutenowa

    Mąka jaglana bezglutenowa

    Odbiorca: :

    * Pola wymagane

      lub  Anuluj

    Mąka jaglana bezglutenowa

     Waga 500 g
    Bestseller
    Darmowa dostawa od 100zł Wysyłka w 24h

    5,64 zł brutto

    - +

    Więcej informacji

    Mąka jaglana bezglutenowa

    Mąka jaglana - proso, z którego pozyskiwana jest mąka jaglana to najstarsza, a jednocześnie najzdrowsza roślina zbożowa. Dzięki zawartości witamin z grupy B poprawia koncentrację, a także odporność oraz stan naszej skóry, włosów i paznokci. Obniża stężenie "złego" cholesterolu (LDL), przez co zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób sercowo-naczyniowych. 100 g mąki jaglanej to ok 350 kcal, które oprócz energii zaopatrzą nasz organizm w fosfor, potas, magnez, wapń oraz żelazo. Dzięki swojemu charakterystycznemu delikatnie orzechowemu smakowi świetnie sprawdzi się do wypieków. Polecana osobom będącym na diecie bezglutenowej, lekkostrawnej, oczyszczającej oraz odkwaszającej.

    Wartość odżywczaw 100g%RWS*
    Wartość energetyczna1514 kJ / 357 kcal18%
    Tłuszcz3,2 g5%
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g2%
    Węglowodany70 g27%
    - w tym cukry0,5 g1%
    Błonnik1,9 g-
    Białko11 g22%
    Sól0 g0%

    Tabela wartości odżywczych.
    *RWS - Referencyjne wartości spożycia.

    Opinie

    Bądź pierwszym który napisze recenzję!

    Artykuły powiązane z produktem

    Kilka słów o mące gryczanej
    11
    GRU
    2019
    0

    Kilka słów o mące gryczanej

    Uprawiana już niemal 2000 lat p.n.e w górskich rejonach Indii, rozpowszechniła się w chinach, Korei oraz na wyspach Japońskich, by w końcu na przełomie XII i XIII wieku za sprawą najazdu Tatarów trafić również do Europy. Mowa o gryce - przez pewien czas...
    Czytaj więcej
    Mąka jaglana - dlaczego warto jej używać?
    07
    SIE
    2020
    0

    Mąka jaglana - dlaczego warto jej używać?

    Mąka jaglana jest pozyskiwana jest z łuskanego ziarna prosa – jednej z najstarszych roślinzbożowych świata. Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom, proso wyjątkowo odporne jest nasusze, szkodniki, a także rozmaite choroby. Szczególną popularność proso zyskało w...
    Czytaj więcej
    5 mąk, które zastąpią pszenicę!
    25
    WRZ
    2020
    2

    5 mąk, które zastąpią pszenicę!

    Pszenica, można znaleźć ją właściwie wszędzie i mieć wrażenie że przemysł spożywczy nie może bez niej się obejść. Uchodzi za jedno z podstawowych zbóż. Czy zatem jej zastąpienie może być tak kłopotliwe na diecie bezglutenowej? Czy możliwe jest znalezienie bezglutenowej...
    Czytaj więcej
    Śniadanie bez kanapek i glutenu!
    02
    PAŹ
    2020
    0

    Śniadanie bez kanapek i glutenu!

    Śniadanie to posiłek, który ma nam zapewnić siłę i energię nawet na dobrych kilka godzin. Naszym pierwszym wyborem bardzo często bywają kanapki - dlatego, że „szybkie”, „łatwe” i brak pomysłu. No bo jeśli nie kanapki to co? Warto urozmaicić...
    Czytaj więcej
    Scroll Top icon