Kolejnym wielkanocnym smakołykiem jaki mamy wam przyjemność zaproponować jest CZEKOLADOWE BROWNIE BEZGLUTENOWE. Ciasto nie za słodkie, nie za gorzkie. Dobrze komponuje się z orzechami włoskimi. Zapraszamy do smakowania :)
Składniki:
-3 banany
-200g mąki jaglanej
-pół szklanki mleka
-3 tabliczki gorzkiej czekolady
-1 łyżeczka proszku do pieczenia
-2 łyżki oleju
-2 łyżeczki cukru
Banany zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę jaglaną, mleko, cukier i proszek do pieczenia i zmiksować na gładką masę. Miksując dodać rozpuszczoną i przestudzoną gorzką czekoladę- 2 tabliczki (czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną mleka). Na koniec dodać olej. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( keksówka o wymiarach 22x9 cm) rozprowadzić ciasto i wygładzić za pomocą łyżki. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175 stopni 40 minut. Po przestudzeniu ciasto polać rozpuszczoną czekoladą (trzecia tabliczka). Smacznego!
0 komentarz(y)