Kolejnym wielkanocnym smakołykiem jaki mamy wam przyjemność zaproponować jest CZEKOLADOWE BROWNIE BEZGLUTENOWE. Ciasto nie za słodkie, nie za gorzkie. Dobrze komponuje się z orzechami włoskimi. Zapraszamy do smakowania :) 

 

 

 

 

 

Składniki: 

-3 banany

-200g mąki jaglanej

-pół szklanki mleka

-3 tabliczki gorzkiej czekolady

-1 łyżeczka proszku do pieczenia

-2 łyżki oleju

-2 łyżeczki cukru

 

Banany zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę jaglaną, mleko, cukier i proszek do pieczenia i zmiksować na gładką masę. Miksując dodać rozpuszczoną i przestudzoną gorzką czekoladę- 2 tabliczki (czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z odrobiną mleka). Na koniec dodać olej. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ( keksówka o wymiarach 22x9 cm) rozprowadzić ciasto i wygładzić za pomocą łyżki. Piec w rozgrzanym piekarniku w temp. 175 stopni 40 minut. Po przestudzeniu ciasto polać rozpuszczoną czekoladą (trzecia tabliczka). Smacznego!