Blog

Dlaczego warto jeść amarantus?
18
WRZ
2020
0

Dlaczego warto jeść amarantus?

Amarantus (szarłat) – prawdziwy król Ameryki Południowej. Jedna z najstarszych roślin uprawnych świata. Uwielbiany przez Azteków, Majów oraz Inków. Stał się podstawą żywienia wielu nacji. Docenia się go za ciekawy smak jak...
Czytaj więcej
Bezglutenowa mąka gryczana - jakie ma właściwości?
11
WRZ
2020
0

Bezglutenowa mąka gryczana - jakie ma właściwości?

Uprawiana już niemal 2000 lat p.n.e w górskich rejonach Indii, rozpowszechniła się w chinach, Korei oraz na wyspach Japońskich, by w końcu na przełomie XII i XIII wieku za sprawą najazdu Tatarów trafić również do Europy. Mowa o gryce -...
Czytaj więcej
Jakie bogactwo kryje w sobie mąka ryżowa?
04
WRZ
2020
0

Jakie bogactwo kryje w sobie mąka ryżowa?

Mąka ryżowa – mąka, którą pokochała cała Azja i wykorzystuje ją na wszelkie możliwe sposoby. Powstaje na skutek mielenia ziaren ryżu i charakteryzuje się mnogością zastosowań. Czy warto dać jej szanse i uwzględnić w swej diecie? Ryż to...
Czytaj więcej
Mąka z siemienia lnianego - jakie ma właściwości?
28
SIE
2020
0

Mąka z siemienia lnianego - jakie ma właściwości?

Czy mąka z siemienia lnianego powinna znaleźć miejsce w Twojej kuchennej szafce? Odpowiedź zdecydowanie brzmi TAK! Len jest rośliną uprawianą praktycznie na całym świecie, która ze względu na swoje właściwości może zostać włączona do grona...
Czytaj więcej
Czym jest Choroba Duhringa?
21
SIE
2020
0

Czym jest Choroba Duhringa?

Choroba Duhringa (DH) – opryszczkowate zapalenie skóry; jest przewlekłą chorobą pęcherzykową przebiegającą z silnym świądem. Oprócz zmian o charakterze pęcherzowym występuje również glutenozależna enteropatia (patologiczny stan w...
Czytaj więcej
Scroll Top icon