UWAGA! W dniach od 13.01.2025 do 16.01.2025 przesyłki nie będą realizowane.
Blog
Anemia jest bardzo powszechnym problemem, diagnozowanym u ok. 46% chorych na celiakię. Jest anemią na tle niedoborowym. Co jest jej bezpośrednią przyczyną? Nieleczona celiakia prowadzi do uszkodzenia kosmków jelitowych, tzw. spłaszczenia, co z kolei...
Mielona, bezglutenowa quinoa nazywana jest również komosą ryżową oraz ryżem peruwiańskim. Pomimo faktu niezaliczania jej do zbóż (jest pseudozbożem), przewrotnie określa się ją jako „zboże Inków” oraz „matka...
Wielu z Was pewnie nie raz zadawało sobie takie pytanie. Generalnie odpowiedź powinna być twierdząca. W końcu produkty specjalnego przeznaczenia jakim są właśnie te noszące na sobie oznaczenie przekreślonego kłosa, muszą spełniać odpowiednie kryteria...
Amarantus zwany inaczej szarłatem od czasów starożytnych był wykorzystywany do leczenia wielu dolegliwości. Z uwagi na wysoką wartość odżywczą zarówno nasion jak i liści wzbudził duże zainteresowanie w wielu regionach świata. Już w 1975 roku...
Uprawiana już niemal 2000 lat p.n.e w górskich rejonach Indii, rozpowszechniła się w chinach, Korei oraz na wyspach Japońskich, by w końcu na przełomie XII i XIII wieku za sprawą najazdu Tatarów trafić również do Europy. Mowa o gryce -...