UWAGA. W związku z przerwą świąteczną, wszystkie zamówienia złożone od dnia 23.12 do 30.12 włącznie, zostaną wysłane we wtorek- 03.01.2023. Za utrudnienia przepraszamy.

Blog

Czym jest Choroba Duhringa?
21
SIE
2020
0

Czym jest Choroba Duhringa?

Choroba Duhringa (DH) – opryszczkowate zapalenie skóry; jest przewlekłą chorobą pęcherzykową przebiegającą z silnym świądem. Oprócz zmian o charakterze pęcherzowym występuje również glutenozależna enteropatia (patologiczny stan w...
Czytaj więcej
Bezglutenowe pieczywo w 8 prostych krokach
14
SIE
2020
0

Bezglutenowe pieczywo w 8 prostych krokach

Obawiasz się, że Twoja dieta może powodować niedobory? A co jeśli możesz jeść pyszne, bogate w witaminy i składniki mineralne pieczywo, a wszystko to przy minimalnym nakładzie pracy? Zespół technologów firmy Grano opracował recepturę mieszanki...
Czytaj więcej
Mąka jaglana - dlaczego warto jej używać?
07
SIE
2020
0

Mąka jaglana - dlaczego warto jej używać?

Mąka jaglana jest pozyskiwana jest z łuskanego ziarna prosa – jednej z najstarszych roślinzbożowych świata. Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom, proso wyjątkowo odporne jest nasusze, szkodniki, a także rozmaite choroby. Szczególną popularność...
Czytaj więcej
Jak poradzić sobie z anemią na diecie bezglutenowej?
30
LIP
2020
0

Jak poradzić sobie z anemią na diecie bezglutenowej?

Anemia jest bardzo powszechnym problemem, diagnozowanym u ok. 46% chorych na celiakię. Jest anemią na tle niedoborowym. Co jest jej bezpośrednią przyczyną? Nieleczona celiakia prowadzi do uszkodzenia kosmków jelitowych, tzw. spłaszczenia, co z kolei...
Czytaj więcej
Mielona Quinoa - co to takiego?
12
LIP
2020
0

Mielona Quinoa - co to takiego?

Mielona, bezglutenowa quinoa nazywana jest również komosą ryżową oraz ryżem peruwiańskim. Pomimo faktu niezaliczania jej do zbóż (jest pseudozbożem), przewrotnie określa się ją jako „zboże Inków” oraz „matka...
Czytaj więcej
Scroll Top icon