Wielu z Was pewnie nie raz zadawało sobie takie pytanie. Generalnie odpowiedź powinna być twierdząca. W końcu produkty specjalnego przeznaczenia jakim są właśnie te noszące na sobie oznaczenie przekreślonego kłosa, muszą spełniać odpowiednie kryteria...
Amarantus zwany inaczej szarłatem od czasów starożytnych był wykorzystywany do leczenia wielu dolegliwości. Z uwagi na wysoką wartość odżywczą zarówno nasion jak i liści wzbudził duże zainteresowanie w wielu regionach świata. Już w 1975 roku...
Uprawiana już niemal 2000 lat p.n.e w górskich rejonach Indii, rozpowszechniła się w chinach, Korei oraz na wyspach Japońskich, by w końcu na przełomie XII i XIII wieku za sprawą najazdu Tatarów trafić również do Europy. Mowa o gryce -...
Oficjalne statystyki podają, że przeciętny Polak zjada około 45 kg rocznie lub ponad 120 g dziennie. Chleb jest jednym z podstawowych produktów spożywczych, usytuowany u podstawy piramidy żywieniowej. Jadamy go w wielu odmianach, pod różnymi...