UWAGA! W dniach od 13.01.2025 do 16.01.2025 przesyłki nie będą realizowane.
Blog
Mąka ryżowa – mąka, którą pokochała cała Azja i wykorzystuje ją na wszelkie możliwe sposoby. Powstaje na skutek mielenia ziaren ryżu i charakteryzuje się mnogością zastosowań. Czy warto dać jej szanse i uwzględnić w swej diecie? Ryż to...
Czy mąka z siemienia lnianego powinna znaleźć miejsce w Twojej kuchennej szafce? Odpowiedź zdecydowanie brzmi TAK! Len jest rośliną uprawianą praktycznie na całym świecie, która ze względu na swoje właściwości może zostać włączona do grona...
Choroba Duhringa (DH) – opryszczkowate zapalenie skóry; jest przewlekłą chorobą pęcherzykową przebiegającą z silnym świądem. Oprócz zmian o charakterze pęcherzowym występuje również glutenozależna enteropatia (patologiczny stan w...
Obawiasz się, że Twoja dieta może powodować niedobory? A co jeśli możesz jeść pyszne, bogate w witaminy i składniki mineralne pieczywo, a wszystko to przy minimalnym nakładzie pracy? Zespół technologów firmy Grano opracował recepturę mieszanki...
Mąka jaglana jest pozyskiwana jest z łuskanego ziarna prosa – jednej z najstarszych roślinzbożowych świata. Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom, proso wyjątkowo odporne jest nasusze, szkodniki, a także rozmaite choroby. Szczególną popularność...