UWAGA! W dniach od 13.01.2025 do 16.01.2025 przesyłki nie będą realizowane.

Blog

Jakie bogactwo kryje w sobie mąka ryżowa?
04
WRZ
2020
0

Jakie bogactwo kryje w sobie mąka ryżowa?

Mąka ryżowa – mąka, którą pokochała cała Azja i wykorzystuje ją na wszelkie możliwe sposoby. Powstaje na skutek mielenia ziaren ryżu i charakteryzuje się mnogością zastosowań. Czy warto dać jej szanse i uwzględnić w swej diecie? Ryż to...
Czytaj więcej
Mąka z siemienia lnianego - jakie ma właściwości?
28
SIE
2020
0

Mąka z siemienia lnianego - jakie ma właściwości?

Czy mąka z siemienia lnianego powinna znaleźć miejsce w Twojej kuchennej szafce? Odpowiedź zdecydowanie brzmi TAK! Len jest rośliną uprawianą praktycznie na całym świecie, która ze względu na swoje właściwości może zostać włączona do grona...
Czytaj więcej
Czym jest Choroba Duhringa?
21
SIE
2020
0

Czym jest Choroba Duhringa?

Choroba Duhringa (DH) – opryszczkowate zapalenie skóry; jest przewlekłą chorobą pęcherzykową przebiegającą z silnym świądem. Oprócz zmian o charakterze pęcherzowym występuje również glutenozależna enteropatia (patologiczny stan w...
Czytaj więcej
Bezglutenowe pieczywo w 8 prostych krokach
14
SIE
2020
0

Bezglutenowe pieczywo w 8 prostych krokach

Obawiasz się, że Twoja dieta może powodować niedobory? A co jeśli możesz jeść pyszne, bogate w witaminy i składniki mineralne pieczywo, a wszystko to przy minimalnym nakładzie pracy? Zespół technologów firmy Grano opracował recepturę mieszanki...
Czytaj więcej
Mąka jaglana - dlaczego warto jej używać?
07
SIE
2020
0

Mąka jaglana - dlaczego warto jej używać?

Mąka jaglana jest pozyskiwana jest z łuskanego ziarna prosa – jednej z najstarszych roślinzbożowych świata. Dzięki swoim wyjątkowym właściwościom, proso wyjątkowo odporne jest nasusze, szkodniki, a także rozmaite choroby. Szczególną popularność...
Czytaj więcej
Scroll Top icon