Mąka z amarantusa Zobacz większe
Udostępnij produkt

  • Wyślij do znajomego

    Wyślij do znajomego

    Mąka z amarantusa bezglutenowa

    Mąka z amarantusa bezglutenowa

    Odbiorca: :

    * Pola wymagane

      lub  Anuluj

    Mąka z amarantusa bezglutenowa

     Waga 500 g
    Bestseller
    Darmowa dostawa od 300zł Wysyłka w 24h

    10,40 zł brutto

    - +

    Więcej informacji

    Mąka z amarantusa bezglutenowa

    Mąka z amarantusa powstaje w wyniku przemiału ziaren amarantusa. Wspomaga system odpornościowy, dzięki czemu organizm szybciej radzi sobie ze stanami zapalnymi. Skwalen wchodzący w skład frakcji lipidowej amarantusa chroni przed działaniem promieni ultrafioletowych oraz jest rewelacyjnym antyoksydantem, dzięki czemu spowalnia procesy starzenia organizmu. Zawiera ok. 17% białka roślinnego o wartości odżywczej przekraczającej wartości białka zwierzęcego, a także dwukrotnie więcej błonnika pokarmowego niż otręby zbożowe! Polecana sportowcom oraz osobom będącym na diecie wysokobiałkowej, bezglutenowej, lekkostrawnej oraz redukcyjnej.

    Wartość odżywczaw 100g%RWS*
    Wartość energetyczna1688 kJ / 401 kcal20%
    Tłuszcz7,7 g11%
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,9 g10%
    Węglowodany61,5 g24%
    - w tym cukry1,7 g2%
    Błonnik12,8 g-
    Białko15,1 g30%
    Sól0,06 g1%

    Tabela wartości odżywczych.
    *RWS - Referencyjne wartości spożycia.

    Opinie

    Bądź pierwszym który napisze recenzję!

    Artykuły powiązane z produktem

    Naleśniki z mąki z amarantusa
    17
    CZE
    2020
    1

    Naleśniki z mąki z amarantusa

    Amarantus zwany inaczej szarłatem od czasów starożytnych był wykorzystywany do leczenia wielu dolegliwości. Z uwagi na wysoką wartość odżywczą zarówno nasion jak i liści wzbudził duże zainteresowanie w wielu regionach świata. Już w 1975 roku został...
    Czytaj więcej
    Jak poradzić sobie z anemią na diecie bezglutenowej?
    30
    LIP
    2020
    0

    Jak poradzić sobie z anemią na diecie bezglutenowej?

    Anemia jest bardzo powszechnym problemem, diagnozowanym u ok. 46% chorych na celiakię. Jest anemią na tle niedoborowym. Co jest jej bezpośrednią przyczyną? Nieleczona celiakia prowadzi do uszkodzenia kosmków jelitowych, tzw. spłaszczenia, co z kolei przyczynia się do...
    Czytaj więcej
    Mąka z siemienia lnianego - jakie ma właściwości?
    28
    SIE
    2020
    0

    Mąka z siemienia lnianego - jakie ma właściwości?

    Czy mąka z siemienia lnianego powinna znaleźć miejsce w Twojej kuchennej szafce? Odpowiedź zdecydowanie brzmi TAK! Len jest rośliną uprawianą praktycznie na całym świecie, która ze względu na swoje właściwości może zostać włączona do grona „super foods”. Co...
    Czytaj więcej
    Dlaczego warto jeść amarantus?
    18
    WRZ
    2020
    0

    Dlaczego warto jeść amarantus?

    Amarantus (szarłat) – prawdziwy król Ameryki Południowej. Jedna z najstarszych roślin uprawnych świata. Uwielbiany przez Azteków, Majów oraz Inków. Stał się podstawą żywienia wielu nacji. Docenia się go za ciekawy smak jak i niezwykłe...
    Czytaj więcej
    5 mąk, które zastąpią pszenicę!
    25
    WRZ
    2020
    2

    5 mąk, które zastąpią pszenicę!

    Pszenica, można znaleźć ją właściwie wszędzie i mieć wrażenie że przemysł spożywczy nie może bez niej się obejść. Uchodzi za jedno z podstawowych zbóż. Czy zatem jej zastąpienie może być tak kłopotliwe na diecie bezglutenowej? Czy możliwe jest znalezienie bezglutenowej...
    Czytaj więcej
    Scroll Top icon