UWAGA! W dniach od 13.01.2025 do 16.01.2025 przesyłki nie będą realizowane.

Blog

Mąka z pestek dyni - dlaczego warto jej używać?
08
PAŹ
2020
0

Mąka z pestek dyni - dlaczego warto jej używać?

Pierwsze ślady jej upraw pochodzą z Meksyku i datowane są na 5500 r. p. n.e. natomiast w Europie pojawiła się dopiero wraz z Krzysztofem Kolumbem. Indianie uważali ją za roślinę świętą, a na całym świecie już od lat była używana w medycynie naturalnej, dziś...
Czytaj więcej
Śniadanie bez kanapek i glutenu!
02
PAŹ
2020
0

Śniadanie bez kanapek i glutenu!

Śniadanie to posiłek, który ma nam zapewnić siłę i energię nawet na dobrych kilka godzin. Naszym pierwszym wyborem bardzo często bywają kanapki - dlatego, że „szybkie”, „łatwe” i brak pomysłu. No bo jeśli nie kanapki to co?...
Czytaj więcej
5 mąk, które zastąpią pszenicę!
25
WRZ
2020
2

5 mąk, które zastąpią pszenicę!

Pszenica, można znaleźć ją właściwie wszędzie i mieć wrażenie że przemysł spożywczy nie może bez niej się obejść. Uchodzi za jedno z podstawowych zbóż. Czy zatem jej zastąpienie może być tak kłopotliwe na diecie bezglutenowej? Czy możliwe jest...
Czytaj więcej
Dlaczego warto jeść amarantus?
18
WRZ
2020
0

Dlaczego warto jeść amarantus?

Amarantus (szarłat) – prawdziwy król Ameryki Południowej. Jedna z najstarszych roślin uprawnych świata. Uwielbiany przez Azteków, Majów oraz Inków. Stał się podstawą żywienia wielu nacji. Docenia się go za ciekawy smak jak...
Czytaj więcej
Bezglutenowa mąka gryczana - jakie ma właściwości?
11
WRZ
2020
0

Bezglutenowa mąka gryczana - jakie ma właściwości?

Uprawiana już niemal 2000 lat p.n.e w górskich rejonach Indii, rozpowszechniła się w chinach, Korei oraz na wyspach Japońskich, by w końcu na przełomie XII i XIII wieku za sprawą najazdu Tatarów trafić również do Europy. Mowa o gryce -...
Czytaj więcej
Scroll Top icon