Składniki na biszkopt:


- 5 jaj
- 120g cukru
- 3 łyżki oleju
- 160g mąki uniwersalnej GRANO
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Wykonanie:


Całe jaja zmiksować z cukrem na gładką masę. Dodać olej, mąkę uniwersalną GRANO i proszek do pieczenia. Chwilę ubijać na wolnych obrotach. Ciasto przełożyć do blachy 25x35cm wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką uniwersalną i piec w temperaturze 170 stopni przez 35 min.


Składniki na krem:


- 250g serka mascarpone
- 500ml śmietanki 36%
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 1 opakowanie śmietan-fixu


Wykonanie:


Śmietanę ubić mikserem, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone i ubijać na wolnych obrotach. Dodać cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem.


Galaretka:


- 2 opakowania galaretki truskawkowej
- 450 g owoców mrożonych lub świeżych


Przygotowanie ciasta:


Na wystudzony biszkopt rozprowadzić krem, a następnie ułożyć owoce. Całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki najlepiej na kilka godzin do całkowitego stężenia galaretki.