Upieczcie pyszne, kruche ciasteczka bezglutenowe i podarujcie je ukochanej osobie – bo nic nie mówi „kocham Cię” lepiej niż domowe wypieki!
Przepis:
- 370g bezglutenowej mieszanki Grano
- 200g zimnego masła
- 2 całe jaja
- 100g cukru
- 1 łyżeczka cukru z wanilią
- ½ łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
Jak zrobić?
Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i wyrobić na jednolitą masę. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki conajmniej na 30 minut. Dobrze schłodzone ciasto wyciągnąć z lodówki. Stolnicę posypać bezglutenową mieszanką uniwersalną i rozwałkować na niej ciasto na grubość około 5mm. Za pomocą foremki wyciąć ciastka. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180C (opcja góra-dół). Po wystudzeniu ciastka ozdobić wedle uznania.
Szukasz najlepszych składników?
Zapraszamy do sklepów Dino i Auchan oraz naszego sklepu firmowego – tam znajdziesz bezglutenową mieszankę Grano i wszystko, czego potrzebujesz do walentynkowych wypieków!
Niedźwiady 59A
Poniedziałek - Piątekt: 07:00-15:00
0 komentarz(y)