BEZPŁATNA WYSYŁKA przy zamówieniu powyżej 300 PLN
Mąka z pestek dyni bezglutenowa
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Stan:
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Mąka z pestek dyni powstaje w wyniku przemiału odtłuszczonych pestek dyni. Nadaje się zarówno do zagęszczania zup i sosów, jak i dodatek do odżywczych koktajli, naleśników czy kotletów. Dzięki zielonemu kolorowi może stanowić naturalny barwnik do biszkoptów lub ciasteczek. Pomimo swojej dość dużej kaloryczności – 100 g mąki to 509 kcal – warto dołączyć ją codziennego menu, bowiem w 58% składa się z cennego białka roślinnego! Zawarte w niej witaminy A, D, E oraz z grupy B wzmocnią włosy i paznokcie, a cerze nadadzą zdrowego blasku. Polecana osobom będącym na diecie z wykorzystaniem indeksu glikemicznego, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej, lekkostrawnej oraz oczyszczającej.
Wartość odżywcza | w 100g | %RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1560 kJ / 374 kcal | 19% |
Tłuszcz | 13,8 g | 20% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,6 g | 13% |
Węglowodany | 4,2 g | 2% |
- w tym cukry | 2,0 g | 2% |
Błonnik | 20,5 g | - |
Białko | 47,9 g | 96% |
Sól | 1,45 g | 0% |
Tabela wartości odżywczych.
*RWS - Referencyjne wartości spożycia.
Napisz swoją opinię!
Super
Chleb na bazie tej mąki jest rewelacyjny. Naprawdę jestem zadowolony z produktu. Polecam w 100%.
Polecam
Produkt naprawdę dobrej jakości. Bardzo szybka wysyłka.