Mąka z pestek dyni bezglutenowa Zobacz większe
Udostępnij produkt

  • Wyślij do znajomego

    Wyślij do znajomego

    Mąka z pestek dyni bezglutenowa

    Mąka z pestek dyni bezglutenowa

    Odbiorca: :

    * Pola wymagane

      lub  Anuluj

    Mąka z pestek dyni bezglutenowa

     Waga 500 g
    Bestseller
    Darmowa dostawa od 300zł Wysyłka w 24h

    9,90 zł brutto

    - +

    Więcej informacji

    Mąka z pestek dyni bezglutenowa

    Mąka z pestek dyni powstaje w wyniku przemiału odtłuszczonych pestek dyni. Nadaje się zarówno do zagęszczania zup i sosów, jak i dodatek do odżywczych koktajli, naleśników czy kotletów. Dzięki zielonemu kolorowi może stanowić naturalny barwnik do biszkoptów lub ciasteczek. Pomimo swojej dość dużej kaloryczności – 100 g mąki to 509 kcal – warto dołączyć ją codziennego menu, bowiem w 58% składa się z cennego białka roślinnego! Zawarte w niej witaminy A, D, E oraz z grupy B wzmocnią włosy i paznokcie, a cerze nadadzą zdrowego blasku. Polecana osobom będącym na diecie z wykorzystaniem indeksu glikemicznego, bezglutenowej, wegańskiej i wegetariańskiej, lekkostrawnej oraz oczyszczającej.

    Wartość odżywczaw 100g%RWS*
    Wartość energetyczna1560 kJ / 374 kcal19%
    Tłuszcz13,8 g20%
      - w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,6 g13%
    Węglowodany4,2 g2%
      - w tym cukry2,0 g2%
    Błonnik20,5 g-
    Białko47,9 g96%
    Sól1,45 g0%

    Tabela wartości odżywczych.
    *RWS - Referencyjne wartości spożycia.

    Opinie

    Napisz swoją opinię!

    2019-11-30

    Super

    Chleb na bazie tej mąki jest rewelacyjny. Naprawdę jestem zadowolony z produktu. Polecam w 100%.

      2019-11-27

      Polecam

      Produkt naprawdę dobrej jakości. Bardzo szybka wysyłka.

        Artykuły powiązane z produktem

        Mąka z siemienia lnianego - jakie ma właściwości?
        28
        SIE
        2020
        0

        Mąka z siemienia lnianego - jakie ma właściwości?

        Czy mąka z siemienia lnianego powinna znaleźć miejsce w Twojej kuchennej szafce? Odpowiedź zdecydowanie brzmi TAK! Len jest rośliną uprawianą praktycznie na całym świecie, która ze względu na swoje właściwości może zostać włączona do grona „super foods”. Co...
        Czytaj więcej
        Mąka z pestek dyni - dlaczego warto jej używać?
        08
        PAŹ
        2020
        0

        Mąka z pestek dyni - dlaczego warto jej używać?

        Pierwsze ślady jej upraw pochodzą z Meksyku i datowane są na 5500 r. p. n.e. natomiast w Europie pojawiła się dopiero wraz z Krzysztofem Kolumbem. Indianie uważali ją za roślinę świętą, a na całym świecie już od lat była używana w medycynie naturalnej, dziś przez dzieci jest...
        Czytaj więcej
        Scroll Top icon