Mąka gryczana Zobacz większe
Udostępnij produkt

  • Wyślij do znajomego

    Wyślij do znajomego

    Mąka gryczana biała bezglutenowa

    Mąka gryczana biała bezglutenowa

    Odbiorca: :

    * Pola wymagane

      lub  Anuluj

    Mąka gryczana biała bezglutenowa

     Waga 500 g
    Bestseller
    Darmowa dostawa od 300zł Wysyłka w 24h

    10,08 zł brutto

    - +

    Więcej informacji

    Mąka gryczana biała bezglutenowa

    Mąka gryczana biała powstaje na skutek mielenia ziaren gryki niepalonej, dzięki temu mąka bogata jest w mikro- i makroelementy takie jak: wapń, fosfor, magnez, żelazo, kobalt, miedź, cynk, bor a nawet jod. Produkty z niej tworzone dodatkowo wzbogacają naszą dietę o witaminy B1, B2, P i PP, dzięki którym utrzymamy w nienagannym stanie skórę, włosy i paznokcie. Jako produkt bezglutenowy polecana jest szczególnie osobom będącym na diecie wykluczającej gluten oraz lekkostrawnej, ponieważ zawiera aż 10% błonnika! Rewelacyjnie sprawdzi się również w menu każdego diabetyka lub osoby będącej na diecie wykorzystującej indeks glikemiczny..

    Wartość odżywczaw 100g%RWS*
    Wartość energetyczna1446 kJ / 342 kcal17%
    Tłuszcz2,4 g3%
    - w tym kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g3%
    Węglowodany67 g26%
    - w tym cukry0,8 g1%
    Błonnik6,3 g-
    Białko10 g21%
    Sól0 g0%

    Tabela wartości odżywczych.
    *RWS - Referencyjne wartości spożycia.

    Opinie

    Bądź pierwszym który napisze recenzję!

    Artykuły powiązane z produktem

    Kilka słów o mące gryczanej
    11
    GRU
    2019
    0

    Kilka słów o mące gryczanej

    Uprawiana już niemal 2000 lat p.n.e w górskich rejonach Indii, rozpowszechniła się w chinach, Korei oraz na wyspach Japońskich, by w końcu na przełomie XII i XIII wieku za sprawą najazdu Tatarów trafić również do Europy. Mowa o gryce - przez pewien czas...
    Czytaj więcej
    Jak poradzić sobie z anemią na diecie bezglutenowej?
    30
    LIP
    2020
    0

    Jak poradzić sobie z anemią na diecie bezglutenowej?

    Anemia jest bardzo powszechnym problemem, diagnozowanym u ok. 46% chorych na celiakię. Jest anemią na tle niedoborowym. Co jest jej bezpośrednią przyczyną? Nieleczona celiakia prowadzi do uszkodzenia kosmków jelitowych, tzw. spłaszczenia, co z kolei przyczynia się do...
    Czytaj więcej
    Bezglutenowa mąka gryczana - jakie ma właściwości?
    11
    WRZ
    2020
    0

    Bezglutenowa mąka gryczana - jakie ma właściwości?

    Uprawiana już niemal 2000 lat p.n.e w górskich rejonach Indii, rozpowszechniła się w chinach, Korei oraz na wyspach Japońskich, by w końcu na przełomie XII i XIII wieku za sprawą najazdu Tatarów trafić również do Europy. Mowa o gryce - przez pewien czas...
    Czytaj więcej
    5 mąk, które zastąpią pszenicę!
    25
    WRZ
    2020
    2

    5 mąk, które zastąpią pszenicę!

    Pszenica, można znaleźć ją właściwie wszędzie i mieć wrażenie że przemysł spożywczy nie może bez niej się obejść. Uchodzi za jedno z podstawowych zbóż. Czy zatem jej zastąpienie może być tak kłopotliwe na diecie bezglutenowej? Czy możliwe jest znalezienie bezglutenowej...
    Czytaj więcej
    Scroll Top icon