BEZPŁATNA WYSYŁKA przy zamówieniu powyżej 300 PLN
Muffiny czekoladowe bezglutenowe
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Stan:
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Nasza mieszanka pozwoli Ci w krótkim czasie wyczarować zdrową przekąskę do pracy czy spotkanie ze znajomymi. Dzięki wysokiej zawartości mąki ryżowej Twoje muffiny będą lekkie, a przy tym bardzo sycące, ponieważ mąka ta posiada kilkakrotnie więcej błonnika niż jej pszenna koleżanka! Nie musisz martwić się żadną listą zakupów – czekoladowe muffiny od Grano to szybki przepis na smaczny i bezglutenowy łakoć w Twoim domu. Łatwo jest żyć lekko!
Składniki: Cukier, mąka ryżowa, skrobia modyfikowana tapiokowa, kakao, mąka ziemniaczana, proszek do pieczenia, mono- diglicerydy kwasów tłuszczowych, aromat waniliowy, sól, guma ksantanowa.
Wartość odżywcza | w 100g | %RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1550 kJ / 366 kcal | 18% |
Tłuszcz | 1,3 g | 2% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g | 5% |
Węglowodany | 8,31 g | 32% |
- w tym cukry | 39,8 g | 44% |
Błonnik | 3,7 g | - |
Białko | 3,5 g | 7% |
Sól | 0,42 g | 7% |
Tabela wartości odżywczych.
*RWS - Referencyjne wartości spożycia.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
PRZYGOTUJ: 90 ml wody, 3 łyżki oleju, 4 jajka, foremki
• Suchą mieszankę przesyp do wysokiej miski
i dokładnie ja przemieszaj
• Dodaj do masy 90 ml wody, 4 jajka, 3 łyżki oleju
i mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji
• Wypełnij foremkę masa do ¾ wysokości
• Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C z funkcja termoobiegu na
około 13 minut (do suchego patyczka).
Bądź pierwszym który napisze recenzję!