Chleb śniadaniowy bezglutenowy Zobacz większe
Udostępnij produkt

  • Wyślij do znajomego

    Wyślij do znajomego

    Chleb śniadaniowy bezglutenowy

    Chleb śniadaniowy bezglutenowy

    Odbiorca: :

    * Pola wymagane

      lub  Anuluj

    Chleb śniadaniowy bezglutenowy

     Waga 500 g
    Bestseller
    Darmowa dostawa od 200zł Wysyłka w 24h

    7,80 zł brutto

    - +

    Więcej informacji

    Składniki: mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, cukier, sól, drożdże piekarnicze suche, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.

    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

    PRZYGOTUJ: 470 ml wody, 30 g oleju (3 łyżki), foremkę keksowa

    • Zawartość opakowania przesypać do miski i delikatnie przemieszać,

    • Dodać 470ml wody i 30g oleju,

    • Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia

    na około 30 minut w ciepłym miejscu,

    • Po tym czasie ciasto wyrabiać jeszcze przez około 2 minuty i przełożyć

    do formy keksowej wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej

    dowolna mąka bezglutenowa,

    • Cisto pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut,

    • Po tym czasie formę wstawić do nagrzanego piekarnika

    i piec 30 minut w temperaturze 200°C. Następnie zwiększyć temperaturę

    do 220°C i piec chleb jeszcze przez 7 minut,

    • Wyjąc chleb z foremki i studzić przez około 15 minut tak aby odparował.

    Opinie

    Bądź pierwszym który napisze recenzję!

    Scroll Top icon