BEZPŁATNA WYSYŁKA przy zamówieniu powyżej 300 PLN
Chleb śniadaniowy bezglutenowy
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Stan:
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Składniki: mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, cukier, sól, drożdże piekarnicze suche, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
PRZYGOTUJ: 470 ml wody, 30 g oleju (3 łyżki), foremkę keksowa
• Zawartość opakowania przesypać do miski i delikatnie przemieszać,
• Dodać 470ml wody i 30g oleju,
• Dokładnie wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia
na około 30 minut w ciepłym miejscu,
• Po tym czasie ciasto wyrabiać jeszcze przez około 2 minuty i przełożyć
do formy keksowej wysmarowanej wcześniej masłem i wysypanej
dowolna mąka bezglutenowa,
• Cisto pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 20 minut,
• Po tym czasie formę wstawić do nagrzanego piekarnika
i piec 30 minut w temperaturze 200°C. Następnie zwiększyć temperaturę
do 220°C i piec chleb jeszcze przez 7 minut,
• Wyjąc chleb z foremki i studzić przez około 15 minut tak aby odparował.
Bądź pierwszym który napisze recenzję!