Idealny BEZGLUTENOWY biszkopt to niełatwe zadanie. Przetestuj nasz najnowszy przepis i sprawdź jak pyszny może być biszkopt bez glutenu! 

 

Składniki (na tortownicę o średnicy 24 cm):

- 6 jaj

- 200g cukru

- 200g mieszanki uniwersalnej

- 3 łyżki oleju

- 6 g proszku do pieczenia

 

Wykonanie:

Do misy wbić 6 całych jaj. Dodać cukier i ubijać na wysokich obrotach miksera, aż masa stanie się jasna, a grudki cukru nie będą wyczuwalne. Następnie zmniejszyć obroty i dodać olej i mieszankę uniwersalną z proszkiem do pieczenia. Miksować jeszcze chwilę po czym masę wylać na uprzednio wysmarowaną masłem i podsypaną mieszanką bezglutenową tortownicę. Rozgrzać piekarnik, biszkopt piec w 180 stopniach przez 35-40 minut.

 

I gotowe! Chcesz poznać więcej prostych i bezglutenowych przepisów? Polub nasz profil na Facebooku, gdzie informujemy o wszystkich nowościach!