Idealny BEZGLUTENOWY biszkopt to niełatwe zadanie. Przetestuj nasz najnowszy przepis i sprawdź jak pyszny może być biszkopt bez glutenu!
Składniki (na tortownicę o średnicy 24 cm):
- 6 jaj
- 200g cukru
- 200g mieszanki uniwersalnej
- 3 łyżki oleju
- 6 g proszku do pieczenia
Wykonanie:
Do misy wbić 6 całych jaj. Dodać cukier i ubijać na wysokich obrotach miksera, aż masa stanie się jasna, a grudki cukru nie będą wyczuwalne. Następnie zmniejszyć obroty i dodać olej i mieszankę uniwersalną z proszkiem do pieczenia. Miksować jeszcze chwilę po czym masę wylać na uprzednio wysmarowaną masłem i podsypaną mieszanką bezglutenową tortownicę. Rozgrzać piekarnik, biszkopt piec w 180 stopniach przez 35-40 minut.
I gotowe! Chcesz poznać więcej prostych i bezglutenowych przepisów? Polub nasz profil na Facebooku, gdzie informujemy o wszystkich nowościach!
0 komentarz(y)