Składniki:
- 500g mieszanki uniwersalnej GRANO
- 120g masła
- 1 jajo
- 3-4 łyżki miodu
- szczypta soli
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 2 łyżeczki cynamonu
- 50g cukru
- 1 łyżeczka sody

Wykonanie:
Do miski wsypać suche składniki: mieszankę uniwersalną, szczyptę soli, imbir, cynamon, cukier i sodę. Całość przemieszać. Następnie dodać całe jajo, masło pokrojone na kawałki i miód. Całość wymieszać, a następnie wyrobić ciasto ręcznie. Ciasto pozostawić w lodówce przez około godzinę. Następnie podzielić je na pół i rozwałkować na grubość około 0,5cm po czym za pomocą foremki wycinać kształty. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 160 stopniach około 15 minut.