Dzisiaj mamy dla was pyszne BANANOWE BABECZKI. Świetnie smakują podawane z owocami i lukrem, a najpyszniejsze są jeszcze na ciepło! Dobrze sprawdzą się też na wielkanocnym stole. Przepis znajdziecie poniżej:
Składniki:
- 2 szklanki mieszanki uniwersalnej
- 4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 duże banany
- 1,5 szklanki mleka
- 1 łyżka oleju
- 0,5 szklanki cukru
Sposób przygotowania: mleko, olej i 3 banany zmiksować na gładką masę. Wszystkie suche składniki zmieszać ze sobą w drugiej misce i dodać do mokrych składników. Ciasto dokładnie wymieszać i nałożyć na około 2/3 wysokości małej foremki. Pokroić ostatniego banana i położyć na spód ciasta. Piekarnink nastawić na 180 stopini i piec muffiny przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka.
0 komentarz(y)