Dzisiaj mamy dla was pyszne BANANOWE BABECZKI. Świetnie smakują podawane z owocami i lukrem, a najpyszniejsze są jeszcze na ciepło! Dobrze sprawdzą się też na wielkanocnym stole. Przepis znajdziecie poniżej: 

Składniki: 

- 2 szklanki mieszanki uniwersalnej 

- 4 łyżeczki proszku do pieczenia

- 4 duże banany 

- 1,5 szklanki mleka

- 1 łyżka oleju

- 0,5 szklanki cukru 

 

Sposób przygotowania: mleko, olej i 3 banany zmiksować na gładką masę. Wszystkie suche składniki zmieszać ze sobą w drugiej misce i dodać do mokrych składników. Ciasto dokładnie wymieszać i nałożyć na około 2/3 wysokości małej foremki. Pokroić ostatniego banana i położyć na spód ciasta. Piekarnink nastawić na 180 stopini i piec muffiny przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka.